Witam Wszystkich mam problem albo czegoś nie potrafię zrobić albo czegoś mi brakuje i proszę o podpowiedź ...
Mianowicie zakupiłem sobie Astromaster 130EQ z MD (130/650), posiadam Nikona D3100 i do tego zakupiłem adapter T2
http://allegro.pl/adapter-t2-nikon-t-mo ... 50189.htmloraz "..Złączka projekcyjna (camera adapter) okularowa 1,25" / T2 z gwintem 1,25" do wykonywania zdjęć lustrzanką cyfrową zamocowaną za okularem teleskopu astronomicznego. Umożliwia projekcję okularową za pomocą okularów 1,25 cala (o średnicy korpusów do 38mm, co zazwyczaj odpowiada ogniskowym nie większym niż 10-15mm). Z jednej strony łączy się złączkę z wyciągiem okularowym, z drugiej zaś wkręca się T2 ring (pierścień pośredniczący) odpowiedni do stosowanej lustrzanki cyfrowej (standardy Nikon, Canon, Sony Alfa, Pentax K, Olympus E, pierścienie są dostępne w sprzedaży w naszym sklepie internetowym).
Złączkę wyposażono w gwint filtrowy 1,25".."
Problem w tym ,że podłączyłem Body i nie wiem jak zrobić aby zogniskować na wyświetlaczu widzę "pająka" a obraz z odbicia lustra jest malutki .. po zamontowaniu w złączkę dołączonego Barlowa nadal lipa ..
Wiem (zdaję sobie sprawę ),że astromaster jakiego zakupiłem nie jest jakimś super wypasem ale dopiero zaczynam przygode z astronomią przez teleskop ...lornetki nadal używam
Więc ogromna prośba do Was panowie co jeszcze dokupić ewentualnie co źle kupiłem albo też co źle robie ...