Teraz jest wtorek, 7 kwietnia 2020, 00:07

Strefa czasowa: UTC + 2




Utw├│rz nowy w─ůtek Odpowiedz w w─ůtku
Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomo┼Ť─ç
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: niedziela, 30 stycznia 2011, 23:35 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): czwartek, 18 listopada 2010, 13:30
Posty: 11
Pomogło przeinstalowanie do starszej wersji 0.10.5.0


G├│ra
 Zobacz profil  
 

 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: ┼Ťroda, 1 czerwca 2011, 23:23 
Offline
Ranga: [2]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 28 listopada 2010, 15:28
Posty: 212
Lokalizacja: Sosnowiec
ja mam niestety taki problem nie wiem czy ktos wie jaka moze byc tego przyczyna badz rozwiazanie ale chodzi o to ze na moim laptopie ktory jest starszy wszystko dziala jak trzeba, zainstalowalem u mamy ten program gdyz jej laptop jest bardziej mobilny i chcialbym go brac ze soba na obserwacje ale jest taki problem ze
obraz sie nie zacina ale poprostu caly czas migocze po 3 sekundach juz tak bola oczy ze masakra, nie da sie wogole nic uzywac nic zrobic. a komputer jest nowy gdyz mama dostala go na gwiazdke, jest lepszy od mojego na ktorym wszystko smiga, mial ktos moze taki problem juz?

_________________
porazki traca sens kiedy poddamy sie bez walki...


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: ┼Ťroda, 1 czerwca 2011, 23:48 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 23 lutego 2010, 18:34
Posty: 299
Lokalizacja: Piekary ┼Ül─ůskie
Adrian Bana┼Ť napisa┼é(a):
ja mam niestety taki problem nie wiem czy ktos wie jaka moze byc tego przyczyna badz rozwiazanie ale chodzi o to ze na moim laptopie ktory jest starszy wszystko dziala jak trzeba, zainstalowalem u mamy ten program gdyz jej laptop jest bardziej mobilny i chcialbym go brac ze soba na obserwacje ale jest taki problem ze
obraz sie nie zacina ale poprostu caly czas migocze po 3 sekundach juz tak bola oczy ze masakra, nie da sie wogole nic uzywac nic zrobic. a komputer jest nowy gdyz mama dostala go na gwiazdke, jest lepszy od mojego na ktorym wszystko smiga, mial ktos moze taki problem juz?

Mo┼╝e trzeba zainstalowa─ç/zaktualizowa─ç sterowniki karty graficznej?


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: ┼Ťroda, 1 czerwca 2011, 23:57 
Offline
Ranga: [2]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 28 listopada 2010, 15:28
Posty: 212
Lokalizacja: Sosnowiec
sprobuje to zrobic jutro ale dziwne bo na moim laptopie co mam go ze 3 lata a sterownik moze "nowy" od jakis 2 bo tyle gdzies nei robilem formatu i wszystko dziala jak powinno, a tu nowy komp no ma pol roku i juz stary sterwonik? dziwne troche aczkolwiek jutro postaram sie przeinstalowac i mam nadzieje ze pomoze. gdyz przydaloby sie wziasc laptopa jutro do lasu i podszkolic sie troche :P

dam znac jutro czy pomoglo czy nie

_________________
porazki traca sens kiedy poddamy sie bez walki...


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: pi─ůtek, 3 czerwca 2011, 01:38 
Offline
Ranga: [2]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 28 listopada 2010, 15:28
Posty: 212
Lokalizacja: Sosnowiec
zainstalwoalem nowe sterowniki i obraz juz nie mruga ale teraz za to tnie jak nie wiem :/ bede szukal moze jakis innych mam nadzieje ze pomoze

_________________
porazki traca sens kiedy poddamy sie bez walki...


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: pi─ůtek, 3 czerwca 2011, 08:26 
Offline
Moderator globalny
Moderator globalny
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 15:33
Posty: 5164
Lokalizacja: Katowice-Jan├│w
JA mia┼éem kiedy┼Ť ten sam problem i okaza┼éo si─Ö ,┼╝e program u┼╝ywa jakich┼Ť bibliotek OPENGL a m├│j komp tego nie mia┼é!!

_________________
Moje Fotki
tel.512174124 , 511960672
gg: 11790876 e-mail: grzegorzczerneckiastro@interia.pl
TS APO 65Q, SW 12"Dobson, HEQ5 Pro SynScan(modyfikowany), SBIG ST2000XCM, ZWO ASI 294MC PRO, Canon EOS 550D, SONY DSC H7, IDAS LPS P2 2", UHCs 2".
<iframe width="300" height="419" src="https://zrzutka.pl/44s9ha/widget/13" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
------------------------------------------------------------
https://drive.google.com/file/d/18pMRcxQoFbOvi1dYEZwy3l8hyanneo3k/view?usp=sharing


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: pi─ůtek, 3 czerwca 2011, 23:01 
Offline
Ranga: [2]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 28 listopada 2010, 15:28
Posty: 212
Lokalizacja: Sosnowiec
ogarnolem to :D nainstalowalem stary sterownik na ten nowy bez odinstalowywania nowego, i w poloaczeniu 2 sterownikow :D obraz ani nie migota ani sie nie zacina ! wszystko jest ok !

_________________
porazki traca sens kiedy poddamy sie bez walki...


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: pi─ůtek, 16 listopada 2012, 08:35 
Offline
Ranga: [1]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): sobota, 16 czerwca 2012, 10:26
Posty: 73
Lokalizacja: Opole
Mam ten sam problem co Adrian.Kupi┼éem nowego laptopa 10 cali.specjalnie do stellarium:}.Ma┼éy ,wygodny i bateria d┼éugo trzyma.Ale grafa GMA 3600 intela-co┼Ť rady sobie nie daje.Obraz mruga,skacz─ů biale tr├│jk─ůty i kwadraty-masakra.Mam najnowsze stery,instalowa┼éem starsze-te┼╝ nic.POdkr─Öca┼éem systemowo t─Ö kart─Ö te┼╝ nic.Kto┼Ť napisa┼é ┼╝e problem z open GL mo┼╝e by─ç,brak bibliotek dll-te┼╝ tak s─ůdz─Ö.Tym bardziej ┼╝e mam system winda 7 starter....Tylko ,kt├│rych bibliotek brakuje??????Oto jest pytanie.Mo┼╝e kto┼Ť ma tak─ů wiedz─Ö informatyczn─ů ┼╝e b─Ödzie w stanie pom├│c?Dodam ┼╝e procek to intel atom-ale my┼Ťl─Ö ┼╝e powinien ze stellarium sobie spokojnie poradzi─ç?Kto┼Ť pomo┼╝e?pozdrawiam

_________________
SYNTA 8 \ kitowce+sw WA 9 mm\


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: pi─ůtek, 16 listopada 2012, 19:07 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 14:04
Posty: 3865
Lokalizacja: Chorz├│w
Mam dwuletniego netbooka Acer Aspire One na intelowskim Atomie N270, grafice i945GME, Windows 7 Starter i Stellarium 0.10.4 chodzi bez problemu.
Wersji 0.10.6.1 nie testowałem.

_________________
Adam Skrzypek

GSO 10", SW ED80, SW 90/900, AZ4, Nikon Action VII 10x50
Star Adventurer, Canon 1100D mod


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: sobota, 17 listopada 2012, 14:48 
Offline
Ranga: [4]
Ranga: [4]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 2 sierpnia 2011, 18:25
Posty: 922
Lokalizacja: Czelad┼║
Ja mam wersj─Ö 0.11.4. S─ů pulsary, kwazary, egzoplanety, szczeg├│┼éy obserwacyjne wybranego obiektu, historyczne supernowe i ─ço┼Ť tam jeszcze...

_________________
SW DOB 10" / MAK 90+kity
SWWA 6mm+Scopos30mm+SWWA9mm+Hipek17mm+UHC-S 2"
Lornetki Tento 7x35 DeltaOptical Entry 10x50
Variatio delectat;)


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: sobota, 17 listopada 2012, 15:07 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 28 sierpnia 2011, 19:05
Posty: 336
Lokalizacja: Świętochłowice
Pawe┼é, a gdyby┼Ť spr├│bowa┼é zamiast W7S odpali─ç na sprz─Öcie Linuxa ? W7S jest naprawde baaaaaaardzo lich─ů i ubog─ů wersj─ů Windowsa.
Inna rzecz biblioteki to raz, sterowniki, parametry karty graficznej...

_________________
SK Dobson 8", Delta Optical Voyager II 12x50

Projekty "Zr├│b to sam"


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: niedziela, 18 listopada 2012, 12:12 
Offline
Ranga: [1]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): sobota, 16 czerwca 2012, 10:26
Posty: 73
Lokalizacja: Opole
Linux dla mnie to czarna magia.Narazie ┼Ťci─ůgna┼éem starsz─ů wersje stellarium,ale okaza┼éo si─Ö ┼╝e to plik chyba dmg-czyli nie na Windowsa i trzeba go przekonwertowa─ç za pomoc─ů ISO.Na tym narazie utkn─ů┼éem.

_________________
SYNTA 8 \ kitowce+sw WA 9 mm\


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Stellarium 0.10.6.1
PostNapisane: niedziela, 18 listopada 2012, 13:39 
Offline
Moderator globalny
Moderator globalny
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 13:48
Posty: 1414
Lokalizacja: Piotrk├│w Trybunalski
Nie lepiej zainstalowa─ç Guide9 i nie mie─ç wi─Öcej takich problem├│w. A co wa┼╝niejsze dosta─ç naprawd─Ö bardzo profesjonalny program, kt├│ry nigdy si─Ö nie wiesza a Stellerium mo┼╝e pomarzy─ç o takich bibliotekach i takiej dok┼éadno┼Ťci.

_________________
Canon EOS 1Ds i klika szkiełek do niego.

W┼üASNY INSERTER VIDEO PRZYSTOSOWANY DO OBSERWACJI POZYCJI I ZAKRY─ć.
WŁASNA SŁUŻBA CZASU OPARTA NA SYGNALE DCF77
WŁASNY RADIOTELESKOP W BUDOWIE


G├│ra
 Zobacz profil  
 
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Utw├│rz nowy w─ůtek Odpowiedz w w─ůtku
Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegl─ůda forum

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy ten dzia┼é: Brak zidentyfikowanych u┼╝ytkownik├│w i 3 go┼Ťci


Nie mo┼╝esz rozpoczyna─ç nowych w─ůtk├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w w─ůtkach
Nie mo┼╝esz edytowa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz dodawa─ç za┼é─ůcznik├│w

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne u┼╝ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL